Svet 31.1.2021 5:00

Pod okriljem Disney Plus nastaja nova priredba filma Količinski popust

Los Angeles, 31. januarja - Pod okriljem televizijske mreže Disney Plus nastaja priredba družinske komedije Količinski popust, ki jo bo režirala Gail Lerner. To ne bo prva priredba filma, saj je najprej po predlogi istoimenske knjižne uspešnice zaživel že leta 1950 ter nato še leta 2003 v produkciji 20th Century Fox, v kateri sta zaigrala Steve Martin in Bonnie Hunt.

Velika Britanija, London. Logotip ameriškega konglomerata Disney. Foto: Aljoša Rehar/STA Arhiv STA

Velika Britanija, London.
Logotip ameriškega konglomerata Disney.
Foto: Aljoša Rehar/STA
Arhiv STA

V tokratnem filmu bosta v vlogah zakoncev nastopila Zach Braff in temnopolta Gabrielle Union. V ospredju bodo vsakdanji kaos in težave, s katerimi se sooča rasno mešana družina z 12 otroki tako doma kot v družinskem podjetju, piše ameriška filmska revija Variety. Po napovedih producentov bo film TV mreža Disney Plus ponudila predvidoma prihodnje leto.

Pod scenarij filma se bo skupaj z Jenifer Rice-Genzuk podpisala Kenya Barris, ki je sicer najbolj znana kot avtorica ameriške televizijske serije Black-ish.

Prvi film v režiji Walterja Langa je temeljil na avtobiografskem delu Franka Bunkerja Gilbretha ml. in Ernestine Gilbreth Carey, filmska uspešnica Shawna Levyja iz leta 2003, ki je v kinematografske blagajne prinesla več kot 190 milijonov dolarjev, pa je prikazovala nenavaden, a priljubljen družinski klan Bakerjevih. Leta 2005 je sledilo še nadaljevanje Velika družina, veliko smeha, ki ga je režiral Adam Shankman, še piše Variety.