Slovenija 11.2.2021 9:10

Pri LUD Literatura objavili razpis za izvirni slovenski roman

Ljubljana, 11. februarja - Pod okriljem literarno umetniškega društva (LUD) Literatura že 20 let kontinuirano izhaja literarna zbirka Prišleki, ki si je v tem času utrdila ime. V zbirki so doslej zvečine izhajale pesniške in kratkoprozne zbirke, pri LUD Literatura pa si želijo vanjo privabiti tudi več romanopiscev, zato so prvič razpisali natečaj za izvirni krajši roman.

Ljubljana. Pisanje, literatura, pero, pisalo. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Pisanje, literatura, pero, pisalo.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

"Najbolj bi si želeli razgibanih, živahnih besedil z veliko dogajanja in, zakaj ne, napetosti ali pohujšljivosti. Poslanim romanom se je zato vsekakor dovoljeno spogledovati z žanri ali se jih vsaj jasno zavedati, jih inovativno izkoristiti v svoj literarni prid," so sporočili iz Literature.

Roman, ki ne sme sodelovati na drugem natečaju in mora biti v celoti neobjavljen, je treba do vključno 15. septembra poslati na naslov uredništva LUD Literature v enem izvodu v zaprti ovojnici in pa v Wordovem dokumentu na e-mail ludliteratura@yahoo.com.

Dolžina romana je omejena na sedem do deset avtorskih pol, rokopisu pa velja priložiti še kratek sinopsis. Razpis ni anonimen, zato je treba v dokumentu ali prilogi poslati tudi kratek življenjepis s ključnimi podatki.

Izbor bo po navedbah LUD Literatura znan najpozneje do konca novembra, prvoizbrani roman pa bo leta 2022 izšel v zbirki Prišleki. Višina nagrade je 5000 evrov, v kar je vštet tudi avtorski honorar za naklado do 1000 izvodov.

Žirijo sestavljajo Veronika Šoster, urednica zbirke Prišleki, Urban Vovk, tajnik društva in urednik, in Jernej Županič, urednik spletnega medija pri istem izdajatelju. Žirija si pridržuje pravico, da nagrade ne podeli, še piše v sporočilu za javnost.