Slovenija 2.3.2021 14:20

Ob obisku treh muzejev na Poti miru ugodnosti za obiskovalce

Kobarid/Miren/Nova Gorica, 2. marca - Muzeji na Poti miru od Alp do Jadrana so se odločili za pomembno novost, za povezan nastop Kobariškega muzeja, Parka miru na Sabotinu in Pomnika miru na Cerju. Skupaj s Fundacijo Poti miru so združili moči v prizadevanju za ohranjanje dediščine prve svetovne vojne in ostalin soške fronte ter obiskovalcem ponudili popust pri obisku muzejev.

Nova Gorica. Pot miru. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Nova Gorica.
Pot miru.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Trije muzeji z vsebino, ki sestavlja celovito pripoved o dogajanju na soški fronti in v zaledju med majem 1915 in oktobrom 1917, se z varovanjem spomina na tragedijo naše polpretekle zgodovine na eni strani poklanjajo zaslužnim za svobodo, na drugi pa z ozaveščanjem o nesmislu vojn prispevajo k preprečevanju ponavljanja grozodejstev, ki so za vedno zaznamovala ta prostor, so sporočili.

"Naša želja je, da s povezano vstopnico in spodbujanem k obisku vseh centrov povečamo zanimanje obiskovalcev za bogastvo in sporočilo naših zbirk," so v sporočilu zapisali direktorji Kobariškega muzeja, Fundacije Poti miru, Zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina ter zavoda Miren Kras.

Zato so za popotnikom na Poti miru od Alp do Jadrana na voljo ugodnosti za cenovno prijazen obisk treh muzejev, ki s povezano vsebino omogočajo celovito razumevanje vzrokov in posledic prve svetovne vojne ter dogajanja na soški fronti. Z nakupom vstopnice v kateremkoli od treh muzejev, tudi informacijskih centrov na slovenski strani Poti miru od Alp do Jadrana, bodo obiskovalci upravičeni do 20 odstotkov popusta v ostalih dveh.

"Veseli nas, da ne le v Kobaridu, temveč vzdolž celotne Poti miru nastaja povezana zgodba o pomenu ohranjanja in predstavitve dediščine prve svetovne vojne na slovenskih tleh. Ta zgodba ni le ohranitev spomina, ampak je vedno bolj pomemben del dediščine kot turistične ponudbe v Posočju, na Goriškem in na Krasu. Skupaj smo še bolj prepoznavni, naši obiskovalci pa bogatejši za celovito doživetje spomina na soško fronto," je o pobudi v sporočilu zapisal direktor Kobariškega muzeja Martin Šolar.