Slovenija 24.2.2021 9:10

V galeriji artKIT Nevidni sopotniki Barbare Kastelec

Maribor, 24. februarja - V galeriji artKIT na mariborskem Glavnem trgu danes odpirajo samostojno razstavo Nevidni sopotniki umetnice Barbare Kastelec. Ta skozi povečevalno steklo uprizarja mikroorganizme kot zametke novega življenja.

"Izhajajoč iz biološkega, fiziološkega, ekološkega, antropološkega, filozofskega in likovnega proučevanja posameznih mikroorganizmov umetnica upodablja fantastične prizore. Pri tem se osredotoča na odslikavo posameznih majhnih delcev; poleg njihove biološke strukture jo zanima, na kakšen način lahko ti mikroorganizmi posegajo v življenja večjih organizmov in kako njihov mikrokozmos postaja del v mozaiku večjega makrokozmosa, v katerega smo vpeti ljudje, rastline in živali," izpostavljajo v mariborski Kibli.

Razstava bo na ogled do 10. marca.

Barbara Kastelec (1976) je leta 2001 diplomirala iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Na isti fakulteti je leta 2004 magistrirala iz slikarstva.

Od leta 2006 ima status samostojne kulturne delavke. Poleg samostojne prakse od leta 2005 deluje kot voditeljica slikarskih tečajev za otroke, mladostnike in odrasle. Od leta 1997 razstavlja tako po Sloveniji kot v tujini. Njena umetniška produkcija vključuje področja slikarstva, ilustracije in videa.