Slovenija 3.3.2021 5:00

Spike Lee ustvarja dokumentarec ob obletnici 11. septembra

New York, 3. marca - Režiser Spike Lee za HBO ustvarja dokumentarni film ob 20. obletnici terorističnega napada Al Kaide na newyorški World Trade Center 11. septembra 2001, ki je terjal skoraj 3000 žrtev. V filmu bo režiser predstavil, kako je mesto okrevalo od napada in tudi, kako se spopada z aktualno pandemijo, je pisala francoska tiskovna agencija AFP.

ZDA, New York. Spominska slovesnost ob obletnici terorističnega napada Al Kaide 11. septembra 2001. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

ZDA, New York.
Spominska slovesnost ob obletnici terorističnega napada Al Kaide 11. septembra 2001.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Lee, ki je tudi producent projekta, je dejal, da so za potrebe dokumentarca opravili več kot 200 intervjujev in preko njih skušali ugotoviti, zakaj je New York eno boljših mest na Zemlji, hkrati pa so želeli predstaviti njegovo raznoliko prebivalstvo, ki k temu prispeva.

Iz WarnerMedia pa so sporočili, da bo dokumentarec postregel z doslej še ne videnim, daljnosežnim portretom Newyorčanov. O tem, kako so na novo gradili svoje mesto in se na novo povezali, od terorističnega napada do aktualne pandemije, je še povzela AFP.

Dokumentarec bodo predvidoma predvajali v drugi polovici leta na HBO in preko njegovega pretočnega kanala HBO Max.