Slovenija 8.3.2021 8:00

Film Asistentka za uvod v filmski program spletne platforme art kino mreže

Sežana, 8. marca - Art kino mreža Slovenije od danes na svoji spletni platformi ponuja izbran filmski program. Kot prvi je ob mednarodnem dnevu žensk na sporedu ameriški film Asistentka režiserke Kitty Green. Pozneje si bodo filmi sledili ob četrtkih zvečer in ob sobotah popoldne, ko bo na svoj račun prišlo mlajše občinstvo.

Na prvem četrtkovem večeru 11. marca bodo prikazali film Poletje '85 francoskega režiserja Francoisa Ozona, v soboto, 13. marca, pa bodo na ogled mladinski filmi Rocca spreminja svet nemške režiserke Katje Benrath, kanadski film Kolonija: mularija, ki ga podpisuje Genevieve Dulude-De Celles, in latvijsko-estonski animirani film Loti in izgubljeni zmaji.

Programska shema temelji na poznavanju občinstev, ki cenijo priporočila in vsebine, ki jih ne izbira algoritem, ampak kino, ki ga poznajo in mu zaupajo, so zapisali v art kino mreži. Program bodo pripravljali tedensko. Vsak četrtek zvečer bo na ogled nov film, za mlajše pa v soboto popoldne. Ponudili bodo tudi spremljevalne vsebine.

V tem mesecu bosta med drugim na ogled še filma Martin Eden režiserja Pietra Marcella in film Sweat (Švic) poljskega režiserja Magnusa von Horna. V četrtek, 1. aprila, pa bodo pred svetovnim dnem avtizma ponudili dokumentarni film The reason for jump, ki ga je režiral Jerry Rothwell, je za STA povedal predsednik Zveze Art kino mreže Slovenije Jure Matičič.

Filmski program je dostopen na povezavi online.artkinomreza.si in na spletnih straneh članov zveze. Platformo so pripravili, da v času zaprtja kinematografov ohranijo stik s svojimi obiskovalci, pozneje pa bo prispevala k večji dostopnosti do kakovostnih filmov.

Art kino mreža Slovenije je združenje prikazovalcev kakovostnega in umetniškega filma. Danes je v mreži 26 članov z 29 kinodvoranami v 28 slovenskih krajih.