Svet 29.3.2021 5:00

Razkrit še delček zasedbe novega biografskega filma o princesi Diani

London, 29. marca - Znano je, da je v novem biografskem filmu o princesi Diani glavna vloga pripadla ameriški igralki Kristen Stewart, sedaj pa so ustvarjalci filma razkrili še delček zasedbe. V vlogi Sarah Ferguson, nekdanje žene princa Andrewa, igra v svetu filma manj znana Olga Hellsing, vlogo Dianinega očeta Earla Spencerja pa zaseda Thomas Douglas.

Francija, Cannes. Ameriška igralka Kristen Stewart. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Francija, Cannes.
Ameriška igralka Kristen Stewart.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Olga Hellsing je po pisanju portala Deadline, specializiranega za film, sveže ime v svetu filma, sicer pa gre za v Berlinu živečo nemško manekenko in igralko, ki tekoče govori angleško. Vlogo Dianinega očeta Earla, veterana II. svetovne vojne, ki je bil blizu britanski kraljevi družini, pa je prevzel britansko-nemški igralec Thomas Douglas, ki je znan predvsem po vlogah v nemških produkcijah.

Novi biografski film se osredotoča na božični vikend, ki ga je princesa Diana preživela z britansko kraljevo družino in med katerim se je odločila, da bo končala zakon s princem Charlesom.

Manjšo vlogo v filmu ima tudi Sarah Ferguson, saj sta s princeso Diano gojili zapleteno prijateljstvo, še posebej v letih pred princesino smrtjo, piše portal.

Sarah Ferguson je v svoji avtobiografiji zapisala, da sta leta 1991, torej leto preden sta se obe ločili, skupaj premišljevali o dotlej neizrečeni ideji, da mora vsaj ena od njiju zapustiti britansko kraljevo družino. "Telefonske žice so pregorevale v noč, zaradi skrivnosti in šal, ki jih nihče drug ne bi razumel," je razkrila vojvodinja Yorška.

Deadline je poročal tudi, da princa Charlesa igra Jack Farthing, v filmu, ki ga režira Pablo Larrain, pa bodo nastopili tudi Timothy Spall, Sally Hawkins in Sean Harris, ni pa še znano, v katerih vlogah. Portal še navaja, da so film začeli snemati v Nemčiji, saj ima tudi nemške koproducente, nedavno pa so produkcijo preselili v Veliko Britanijo.