Svet 14.4.2021 13:10

Natalie Portman bo zaigrala v filmu po romanu Elene Ferrante

Los Angeles, 14. aprila - Pod okriljem televizijske mreže HBO nastaja film po drugem romanu italijanske avtorice s psevdonimom Elena Ferrante Dnevi zavrženosti, v katerem bo v glavni vlogi nastopila oskarjevka Natalie Portman. Roman je za scenarij priredila Maggie Betts, ki se podpisuje tudi pod režijo filma, piše Hollywood Reporter.

Nemčija, Berlin. Ameriška igralka Natalie Portman. Foto: Xinhua/STA Arhiv: Xinhua/STA

Nemčija, Berlin.
Ameriška igralka Natalie Portman.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv: Xinhua/STA

V ospredju filmske zgodbe je 38-letna Tess, ki jo po več letih zakona z dvema otrokoma zapusti mož. Film predstavi bolečino ženske, ki se zaradi izgube sreča s svojim psihičnim dnom, obenem pa se mora soočati z na novo postavljenimi vlogami matere in ženske.

Dnevi zavrženosti, ki so v izvirniku izšli leta 2002, so prvo filmsko priredbo doživel štiri leta po izidu v Italiji. Roman, ki je v slovenskem prevodu Anite Jadrič izšel leta 2015 pri Cankarjevi založbi, je nastal precej pred Neapeljskim ciklom, s katerimi je Elena Ferrante dosegla mednarodno slavo. Po drugi knjigi iz cikla je trenutno na Televiziji Slovenija na ogled druga sezona serije Genialna prijateljica.

Elena Ferrante piše v italijanščini, njene knjige pa so prevedene v številne jezike. V slovenščini bo poleg romana Dnevi zavrženosti in knjig Neapeljskega cikla kmalu na voljo tudi roman Zlagano življenje, po katerem pod okriljem Netflixa tudi že nastaja televizijska serija.