Svet 24.4.2021 5:00

Michael Keaton se bo v filmu The Flash vrnil v vlogi Batmana

New York, 24. aprila - Michael Keaton, ki je v vlogi Batmana nazadnje zaigral v filmu Batmanova vrnitev Tima Burtona iz leta 1992, bo ponovno oblekel Batmanov kostum in ob Ezri Millerju zaigral v filmu The Flash. Film v režiji argentinskega režiserja Andyja Muschiettija naj bi na platna prišel novembra 2022. Poleg 69-letnega Keatona bo v filmu tudi Ben Affleck.

ZDA, Hollywood. Ameriški igralec Michael Keaton. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

ZDA, Hollywood.
Ameriški igralec Michael Keaton.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Indonezija. Stripovski superjunak Batman. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Indonezija.
Stripovski superjunak Batman.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Za oskarja nominirani Keaton in Affleck bosta igrala dve različici Bruca Wayna oziroma Batmana, ki prihajata iz različnih svetov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Keaton je Batmana igral še v filmu Batman (1989), ki ga je prav tako režiral Tim Burton. Stripovski junak Flash pa se je sicer, preden se je pojavil v filmu Liga pravičnih (2017), najprej pojavil v filmu Batman proti Supermanu: Zora pravice (2016). V obeh filmih je Barryja Allena oziroma Flasha odigral Miller, Batmana pa Affleck.

Zasedbi se bo pridružila junakinja Supergirl, ki jo bo odigrala Sasha Calle, znana po vlogi v ameriški nadaljevanki Mladi in nemirni.

Muschietti je režijo prevzel potem, ko je leta 2016 od projekta odstopil Rick Famuyiwa. Zgodba bo popolnoma ignorirala filma o Batmanu, ki ju je režiral Joel Schumacher, in se bo vrnila k filmu Batmanova vrnitev. Temeljila bo na stripu iz leta 2011 z naslovom Flashpoint, kjer Flash potuje nazaj v času, da reši svojo mater.