Svet 24.4.2021 5:30

Na Hrvaškem odpovedali glasbena festivala Sea Star in InMusic, potrjen SeaSplash

Zagreb/Umag/Šibenik, 24. aprila - Organizatorji hrvaških poletnih glasbenih festivalov Sea Star v Umagu in InMusic v Zagrebu so zaradi pandemije bolezni covid-19 morali prestavili tudi svoji letošnji poletni izdaji. Medtem so potrdili, da bo letošnji reggae festival SeaSplash potekal julija v Šibeniku, kot eden redkih poletnih glasbenih festivalov na Hrvaškem in v Evropi.

Hrvaška. Pogled na hrvaško mesto Umag. Foto: Hina/STA Arhiv Hina/STA

Hrvaška.
Pogled na hrvaško mesto Umag.
Foto: Hina/STA
Arhiv Hina/STA

SeaSplash festival v Šibeniku je tudi lani bil eden redkih poletnih glasbenih festivalov, ki so potekali v času pandemije covid-19. Kot so napovedali, bodo zvoki 19. SeaSplash festivala odmevali z več odrov v nekdanjem kampu Martinska pri Šibeniku med 15. in 18. julijem. Med prvimi potrjenimi nastopajoči so londonski reggae dub ska skupini Reggae Roast z Natty Campbellom ter Inner Terrestrials. Napovedan je tudi slovenski reggae pevec, glasbenik in producent Tadiman, so zapisali v današnjem sporočilu za javnost.

Kljub optimizmu, ki ga je prinesla izdelava cepiv proti covidu-19 ter napovedi, da bo že v začetku leta cepljena večina svetovnega prebivalstva, se je pandemija izkazala za dolgotrajnejši izziv, kot je bilo pričakovano, so zapisali organizatorji InMusic festivala ob nedavni objavi na Facebooku, da so festival tudi letos primorani odpovedati. Tako so 15. izdajo festivala, ki je postal eden najbolj priljubljenih tovrstnih dogodkov v regiji, prestavili na 20. in 22. junij 2022. Seznam nastopajočih bodo objavili naknadno, potem ko so letos morali odpovedati že dogovorjene nastope skupin kot so The Killers in Deftones.

Za razliko od zagrebškega festivala, pa so organizatorji Sea Star Festivala v Umagu potrdili, da so za naslednje leto zagotovili nastope vseh izvajalcev, ki so bili napovedani za letos. Festival, ki je bil nominiran za enega najboljših poletnih festivalov srednje velikosti, do 40.000 obiskovalcev dnevno, so z letošnjega maja prestavili za 27. in 28. maj 2022. Gostil pa bo eno največjih hip-hop skupin v zgodovini žanra Cypress Hill, enega najbolj priljubljenih bendov v regiji Dubioza Kolektiv, slovenskega skladatelja plesne glasbe in DJ-ja Umeka, techno zvezdnico Amelie Lens, italijanske ustvarjalce house uspešnic Meduza in mnoge druge, piše na spletni strani Sea Star Festivala, ki je član znane regionalne festivalske družine Exit.