Svet 28.4.2021 6:00

Milanska Scala bo ponovno odprla vrata 11. maja z Dunajsko filharmonijo

Milano, 28. aprila - Milanska Scala bo po odpravi omejitev zaradi koronavirusa ponovno odprla svoja vrata. Ponovni začetek načrtuje 11. maja s koncertom Dunajske filharmonije pod vodstvom dirigenta Riccarda Mutija. Koncert si bo lahko ogledalo 130 gledalcev, je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA napovedal intendant Dominique Meyer.

Italija, Milano. Znamenita oprena hiša v Milanu - La Scala. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Italija, Milano.
Znamenita oprena hiša v Milanu - La Scala.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Datum 11. maj ima za Scalo simbolni pomen, saj je gledališče, ki so ga obnovili po bombardiranju Milana leta 1943, ponovno začelo delovati 11. maja 1946 s koncertom, ki ga je vodil Arturo Toscanini.

La Scala v Milanu je bila zaradi pandemije koronavirusa zaprta več mesecev. Ljubitelji kulture so lahko nastope večinoma spremljali prek interneta. Nazadnje je balet Scale prišel na naslovnice v začetku marca, ker je bilo 35 članov plesnega ansambla pozitivnih na testu za koronavirus.

Scala bo prejela finančno podporo velikana mode Giorgia Armanija, saj je njegova modna hiša postala sponzor gledališča. Skupina Armani se je zavezala, da bo Scali v petih letih prispevala 600.000 evrov.

"Čutim, da moram v tem težkem letu podpirati Scalo in mesto Milano. Umetnost je v težkih časih postavljena na stran, ker se zdi, da ni bistvena. Toda kultura je ključnega pomena," je dejal Armani.