Svet 30.4.2021 10:21

Na Reki koncertno slovo od projekta EPK 2020

Reka, 30. aprila - EPK, ciao, ciao, ciao! je naslovljena prireditev, s katero bodo danes sklenili programski del projekta Evropska prestolnica kulture, Reka 2020. Zaradi pandemije covida-19 bo nastope več reških pop in rock skupin kot tudi pogovore z umetniki in organizatorji reškega projekta EPK mogoče spremljati zgolj prek spleta.

Hrvaška, Reka. Evropska prestolnica kulture (EPK) - Reka 2020. Foto: Hina/STA Arhiv Hina/STA

Hrvaška, Reka.
Evropska prestolnica kulture (EPK) - Reka 2020.
Foto: Hina/STA
Arhiv Hina/STA

Zaradi pandemije so Reki in irskemu mestu Galway podaljšali izvajanje projekta EPK 2020 do danes, ko so pripravili sklepno prireditev. Zaradi protikoronskih ukrepov obiskovalci ne bodo mogli spremljati dogodka EPK ciao, ciao, ciao!, ki bo potekal v prostoru Export ob reški delti.

V štiriurnem večernem programu bodo nastopili znani reški glasbeni izvajalci, kot so Let 3, Neno Belan & Fiumens, Grad, En face, Boris Štok, My Buddy Moose in The SIIDS. Med nastopi glasbenikov bodo potekali tudi tematski pogovori z organizatorji, umetniki in predstavniki partnerskih institucij reškega EPK, v katerih bodo spomnili na pomembne aspekte projekta in uresničene programe, piše na spletni strani organizatorjev.

V nasprotju z modernističnim glasbeno-scenskim delom Opera industriale, ki so jo ob začetku EPK na reški obali spremljali številni obiskovalci, so se zaradi protikoronskih ukrepov za slovo morali zadovoljiti s prenašanjem sklepne prireditve na YouTube kanalu, spletni strani rijeka2020.eu ter na lokalni televiziji Kanal Ri.

Kot poudarjajo organizatorji, se s današnjo prireditvijo še ne bo končala celotna zgodba EPK na Reki. V prihodnjih dneh načrtujejo še sklepne novinarske konference, na katerih bodo predstavili rezultate projekta, obetajo pa se tudi še številni pogovori na to temo.