Svet 20.5.2021 5:00

Solisti ljubljanskega baleta na mednarodnem festivalu v Bolzanu

Bolzano, 20. maja - Solisti SNG Opera in balet Ljubljana bodo 24. maja z gala baletnim večerom gostovali na mednarodnem plesnem festivalu baletnih talentov z naslovom inDanza.21 v Bolzanu, ki bo potekal v sklopu praznika Bolzano v cvetju. Baletniki se bodo predstavili z dueti iz klasičnega repertoarja, sodobnejšim Doktorjem Živagom ter s koreografijami Renata Zanelle.

ZDA, New York. Baletna predstava, balet, baletke, ples, predstava. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

ZDA, New York.
Baletna predstava, balet, baletke, ples, predstava.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Plesni festival inDanza.21 organizira Kulturno središče svete Klare (Centro servizi culturali Santa Chiara) in najstarejše ter prestižno gledališče Teatro sociale v Trentu. Ta že vrsto let vabi mlade baletne plesalce iz različnih svetovnih gledališč, da se predstavijo tamkajšnjemu občinstvu, kjer je plesna kultura še kako živa, so sporočili iz ljubljanskega baleta.

Baletni solisti Tjaša Kmetec, Ana Klašnja, Nina Noč, Rita Pollacchi, Petar Đorčevski, Kenta Yamamoto in Lukas Zuschlag se bodo 24. maja v Kapucinskem parku v Bolzanu predstavili z dueti iz klasičnega repertoarja, kot so baleti Trnuljčica, Don Kihot, Romeo in Julija, sodobnejšim Doktorjem Živagom koreografa Lea Mujića ter s koreografijami umetniškega direktorja ljubljanskega baleta Renata Zanelle na glasbo Mozarta, Straussa in Beethovna.

Zanella se nastopa na tem prestižnem festivalu, ki ga bo 22. maja odprl italijanski baletni plesalec Alessio Carbone z mladimi talenti pariške opere, zelo veseli in napoveduje, da bo festival pokal po šivih. Občinstvo si namreč zaradi epidemije, ko so gledališča po vsem svetu zaprla svoja vrata, baletne kulture izjemno želi, še piše v sporočilu za javnost.