Slovenija 21.5.2021 8:19

V Gledališču Celje spletna premiera glasbeno-gledališke predstave Branka Završana in ansambla Bodi gledališče

Celje, 21. maja - V Gledališču Celje bo nocoj ob 20. uri s spletno premiero zaživela krstna uprizoritev glasbeno-gledališke predstave Branka Završana in ansambla Bodi gledališče v režiji Ivane Djilas. Gre za glasbeno-gledališko predstavo, ki skozi songe spregovori o temah, ki so relevantne za usodo gledališča, in ošvrkne tudi vsakdan.

Celje. SLG Celje. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Celje.
SLG Celje.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Gledališče Celje je uporabilo znane slovenske in svetovne komade, Branko Završan pa je napisal nova parodična besedila, ki bodo gledalce nasmejala, kdaj pa kdaj pa tudi kritično zbodla. K sodelovanju so povabili uveljavljene glasbenike: kontrabasista Žigo Goloba, tolkalca Blaža Celarca in kitarista Uroša Rakovca, so sporočili iz celjskega gledališča.

Postavitev na odru bo času primerna, veliko kablov, glasbenih inštrumentov, ozvočenje, pa kakšen rekvizit in luči. Glasbeno-gledališka predstava s 15 duhovitimi songi bo poklon gledališču, gledališkim ustvarjalcem in občinstvu, temeljila bo na kakovostnih besedilih, dobri glasbi in humorju ter bo v ospredje postavila igralce in glasbenike. Gledališče smo ljudje na odru in občinstvo v dvorani, navajajo v gledališču.

Spletni ponovitvi predstave, s katero Gledališče Celje obeležuje 70 let delovanja in ustvarjanja, bosta v soboto in torek.