Slovenija 28.5.2021 7:00

Slo Band Aid bo predstavil prirejeno Svobodno sonce kot darilo obletnici države

Ljubljana, 28. maja - Slovenski glasbeniki, združeni v Slo Band Aid, so ob 30-letnici Slovenije oživeli pesmi, ki sta bili znani v času osamosvajanja. Po skladbi Samo milijon nas je, ki so jo izdali v začetku maja, bodo danes predstavili še pesem Svobodno sonce. Slišati jo bo mogoče v televizijskih oddajah Dobro jutro in V petek zvečer ter nato še na spletu.

Kot so sporočili z RTV Slovenija, se je glasbenik Aleš Klinar bližajočemu jubileju nastanka samostojne države odločil pokloniti z novo različico dveh svojih že ponarodelih skladb. K sodelovanju je povabil svoje prijatelje, skoraj 100 pevcev in glasbenikov, ki jih je združil pod imenom Slo Band Aid.

Pesem bodo odpeli mešani pevski zbor Carmen Manet z vodjem Primožem Kerštanjem, Andrej Šifrer, Helena Blagne, Vili Resnik, Nuša Derenda, Aleš Klinar, Anja Rupel, Aleksander Mežek, Tinkara Kovač, Bojan Cvjetičanin, Jože Potrebuješ, Jernej Tozon- Čuki, Manca Špik, Omar Naber, Alenka Godec, Rok Ferengja, Anika Horvat, Reno Čibej, Alya, Božidar Wolfand - Wolf, Irena Vrčkovnik, Gianni Rijavec, Alenka Gotar, Samuel Lucas in Bor Zuljan.

Predstavitvi na televiziji bo sledil še videospot na Youtube kanalu oddaje V petek zvečer, so še zapisali na RTV Slovenija.