Slovenija 26.5.2021 9:05

V Izoli razstava stripov Izarja Lunačka

Izola, 26. maja - V izolski galeriji Salsaverde bodo drevi odprli razstavo stripov Izarja Lunačka z naslovom ... življenje je smešno ... Lunačkov vrelec domišljije dokazuje, kako se lahko ideja v simbiozi z veščimi risarskimi spretnostmi združi v prave magnetno eksplozivne striparske zgodbe, ki gledalca nikakor ne pustijo ravnodušnega.

Ljubljana. Ilustrator in stripar Izar Lunaček iz Zavoda Stripolis. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Ilustrator in stripar Izar Lunaček iz Zavoda Stripolis.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Komičnost našega življenja, fantazijska svoboda, izražena v njegovem stilu, ter živalsko - človeške ironične podobe, polne pristnih šal, izvabljajo iz nas zanimanje do stripov in željo po še, so k razstavi zapisali v galeriji.

Zaradi trenutnih razmer si bo odprtje razstave, ki bo sicer na ogled do 18. junija, kot tudi pogovor z avtorjem mogoče ogledati na YouTube strani galerije Salsaverde.

Izar Lunaček (1979) je risar stripov in doktor filozofije. Njegovi stripi že dvajset let izhajajo v domačih medijih - Slovenskih novicah, Delu, Mladini in LUD Literaturi, zbrani pa so v ducat albumov, od katerih so trije izšli tudi v Španiji, Angliji in ZDA. V prostem času Lunaček vodi glavno centrsko Striparno na Poljanski in soorganizira stripovski festival Tinta.