Slovenija 14.6.2021 12:20

Ministrstvo za kulturo z razpisom za zaposlovanje in usposabljanje v kulturi

Ljubljana, 14. junija - Ministrstvo za kulturo je objavilo razpis za vzpostavitev podpornega okolja za delovanje na področju kulture. Z razpisom želijo dvigniti zaposljivost ter podpreti socialno vključenost brezposelnih in neaktivnih. Na razpis se lahko prijavijo organizacije, ki so registrirane za kulturno-umetniške dejavnosti. Rok za prijavo je 23. julij.

Ljubljana. Ministrstvo za kulturo. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Ministrstvo za kulturo.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Javni razpis je razpisan v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020. Glavni cilj je povečanje zaposlenosti brezposelnih, še posebej starejših od 50 let, dolgotrajno brezposelnih, posameznikov z nižjo, zgolj osnovnošolsko, izobrazbo ter oseb v postopku izgubljanja zaposlitve. Z razpisom želijo, da bi se čim več oseb vključilo v kulturne programe in projekte izvajalcev na področju kulture ter da bi se jih zaposlilo na obstoječih ali novih delovnih mestih.

Razpis predvideva vključevanje oseb v projekte izvajalcev na področju kulture v obliki enoletne zaposlitve za polni delovni čas na novih ali obstoječih delovnih mestih ali vključitev v usposabljanje. V okviru javnega razpisa je načrtovana vključitev 40 udeležencev v spodbude za zaposlitev in 60 v usposabljanja, piše v razpisu.

Na razpis se lahko prijavijo nevladne kulturne organizacije, javni zavodi, javne agencije in javni skladi, ki so registrirani za opravljanje kulturno-umetniških dejavnosti, posredovanje kulturnih dobrin v Sloveniji, delujejo na področju razpisa ter izpolnjujejo splošne in posebne pogoje za sodelovanje na razpisu.

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Slovenija. Skupna višina sredstev za javni razpis znaša 627.000 evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval 502.000 evrov.