Slovenija 17.6.2021 8:00

V Ravnikar Gallery Space prodajna razstava umetnikov mlajše srednje generacije

Ljubljana, 17. junija - V Ravnikar Gallery Space bo od danes na ogled skupinski razstavni projekt AIR4 Edicija z naslovom We Are All Absolute Beginners. Kurirana kolekcija na enem mestu predstavlja izbor 25 uveljavljenih domačih umetnikov mlajše srednje generacije, ki so posebej za to priložnost ustvarili serijo štirih umetniških del, ki bodo na prodaj po 100 evrov.

Ljubljana. Galerija Ravnikar Gallery Space. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Galerija Ravnikar Gallery Space.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Že tradicionalni serijski skupinski razstavni projekt AIR4 Edicija ohranja začetno namero projekta, hkrati pa želi na temeljih uspehov preteklih razstav svojo platformo še razširiti. Igriv naslov četrte edicije projekta We Are All Absolute Beginners govori o novih razmerah in s tem novih začetkih, "na katerih smo se družno znašli", so zapisali v galeriji.

AIR4 je tako "ambiciozen poziv vsem sorodnim popolnim začetnikom tako manj utečenim ljubiteljem umetnosti kot tudi privrženim poznavalcem, ki se po nedavnih družbenih pretresih s svežo perspektivo morda prvič ozirajo po svoji soseski, da z nakupom umetniškega dela naredijo svoje prve korake v svet zbirateljstva in s tem neposredno podprejo svojo lokalno skupnost".

Če iz dogodkov minulega leta privzamemo vsaj eno lekcijo, naj bo to neomajno zavedanje o nujnosti vzajemne pomoči in podpore, o potencialu, ki ga v sebi nosijo naložbe v ljudi, ter o pomembnosti delovanja, osnovanega na skupnosti, menijo v galeriji.

Letošnjo kolekcijo je pripravilo 25 umetnikov mlajše srednje generacije, med katerimi so tudi Lea Culetto, Duša Jesih, Neža Knez, Jaša Mrevlje Pollak, Tejka Pezdirc, Rone84, Helena Tahir, Neja Tomšič in Tadej Vaukman. Vsak od njih je prispeval po štiri dela, ki so poenotena v formatu A4 in bodo na prodaj po dostopni ceni 100 evrov.

"Razstavljajoče umetnice in umetniki jasno artikulirajo svoje močne, neodvisne vizualne identitete: njihove individualne perspektive in specifične likovne govorice so še posebej poudarjene, saj je vsak posameznik skozi sekvenco štirih umetniških del imel priložnost ustvariti nekakšno skorajda samozadostno, samostojno serijo, ki lahko komunicira z ostalimi umetniškimi deli, lahko pa tudi stoji sama zase, je bodisi narativna in dosledna bodisi razdrobljena in izmuzljiva," so še zapisali v Ravnikar Gallery Space.