Slovenija 25.6.2021 9:00

V Gledališču Glej premiera avtorske predstave Under Construction

Ljubljana, 25. junija - V okviru poletnega festivalskega druženja Gledališča Glej #soteskaopen bo drevi v Gleju premiera avtorske predstave Under Construction kolektiva Počemučka. Prvi izveninstitucionalni projekt Počemučke je "stejtment neke generacije o neki skupnosti, nekem času, nekem mestu, neki ideji in neki anti-generaciji. Anti-ideji," so zapisali v gledališču.

Ljubljana. Gledališče Glej. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Gledališče Glej.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

"Pek, jasnovidka, vodovodar, župan, zvonarka. Nevidni, spregledani, zlomljeni, transcedentirani. Skupnost mesta in mesto skupnosti. Zbrani, da sodijo zgodovini. Zgodovini, ki je podrla njihove sanje, želje, strasti. Zavladala njihovemu času. Uzakonila pravila igre. Porazdelila moč. Zgradila klavstrofobično skupnost, polno neizrečenih skrivnosti. Jim pustila le še spomine. Boleče, minljive, igrive, žgoče, ljubeče. Preteklost je meglena, sedanjost polzi iz rok, prihodnosti ni. Vsi čakajo spremembo, ki je ni od nikoder," so zapisali ustvarjalci predstave.

"Kdo gradi skupnost? Čigav je teritorij mesta? Kdo nadzira čas? Kako se v družbi porazdeljuje moč? Kako pognati korenine, ko je svet v nenehnem nastajanju? Kako zgraditi polje mogočega? In kje je v življenju prostor za igro, ko je spontanost prepovedana," so še zapisali in dodali:" Vsako uničenje je hkrati gradnja nečesa novega."

Avtorji predstave so Nataša Keser, Klemen Kovačič, Karolina Kotrbova, Aljoša Lovrić Krapež, Filip Mramor, Domen Novak, Nejc Potočan, Filip Štepec in Miranda Trnjanin.

Režijo je prevzel Aljoša Lovrić Krapež, dramaturgijo Nejc Potočan, scenografijo in kostumografijo podpisuje Karolina Kotrbova. Nastopajo Nataša Keser, Klemen Kovačič, Filip Mramor, Domen Novak in Miranda Trnjanin.