Svet 11.7.2021 5:30

Queeni še vedno eni največjih glasbenih zaslužkarjev

London, 11. julija - Britanska rock skupina Queen, ki je zadnji studijski album izdala leta 1995, štiri leta po smrti legendarnega frontmana Freddieja Mercuryja, je po pisanju glasbene revije Classic Rock še vedno eden največjih glasbenih zaslužkarjev. To dokazuje tudi podatek, da je v enem samem letu - med septembroma 2019 in 2020 - zaslužila 42 milijonov funtov.

Po podatkih Mednarodne zveze fonografske industrije se je skupina leta 2018 in 2019 uvrstila med deset najbolje prodajanih glasbenih izvajalcev. Lani, ko je na vrhu kraljevala južnokorejska fantovska K-pop skupina BTS, se ji ni uspelo uvrstili med prvo deseterico.

So pa računovodski izkazi, ki jih je objavil portal Music Business Worldwide, razkrili, da je podjetje Queen Productions, ki je v lasti članov zasedbe Briana Mayja, Rogerja Taylorja, Johna Deacona in skrbnikov dediščine Freddieja Mercuryja, med septembrom 2019 in 2020 zaslužilo 41,95 milijona funtov, je podatke povzela revija Classic Rock. Ta je obenem opozorila še na 37 milijonov poslušalcev skupine na platformi Spotify.

Uspešnost skupine je pred dnevi na radiu Greatest Hits Radio komentiral tudi kitarist May, ki je dejal, da še vedno močno čuti Freddyjevo prisotnost. Kot je pojasnil, se ga morda loteva nostalgija, "ampak Freddie je v mojih mislih vsak dan". V pogovoru se je zahvalil oboževalcem skupine, katere album Greatest Hits se je znova ter prvič po letu 1981 zavihtel na sam vrh britanske lestvice.