Slovenija 19.7.2021 11:51

Na Bledu na Jezerski promenadi predstavitev umetnin iz zbirk Narodne galerije

Bled, 19. julija - Narodna galerija in Turizem Bled drugo leto zapored na Jezerski promenadi predstavljata umetnine iz zbirk galerije. Lanskemu raziskovanju Bleda in okolice letos sledi galerijska predstava, kako si ljudje lepšamo življenje. Razstava z naslovom Dobro življenje. Prosti čas na slikah Narodne galerije bo na ogled od 20. julija do 20. avgusta.

Kot so zapisali v Narodni galeriji, vsi ljudje potrebujemo prosti čas in prizori, povezani z njim, so v svetovni in slovenski likovni umetnosti bogato zastopani. Ples in glasba, druženje, hoja v gore, obiski jezer, hrana, vrt, otroška igra, skrb za domače živali, plavanje, sprehajanje in ustvarjanje so navdihnili umetnike, da so z njimi spregovorili o običajih, družini in naravi, pa tudi o likovni in matematični teoriji ter politiki.

Na razstavi predstavljajo 22 del in 18 slikarjev, med njimi meščanskega Ivana Vavpotiča, satiričnega Hinka Smrekarja, skrivnostnega Almanacha in svetovno znano Elizabeth Vigee-Le Brun.

Ob razstavi so pripravili tudi brezplačna vodstva, ki bodo potekala ob izbranih torkih in četrtkih, vodili bodo kustosi Narodne galerije.