Svet 9.8.2021 6:00

Na filmskem festivalu v Torontu se bodo poklonili Jessici Chastain

Toronto, 9. avgusta - Ameriški igralki in producentki Jessici Chastain se bodo na 46. mednarodnem filmskem festivalu v Torontu poklonili s posebno nagrado za igralske dosežke, piše spletni portal Variety. Festival v Torontu bo potekal od 9. do 18. septembra.

Francija, Cannes. Ameriška igralka Jessica Chastain. Foto: Xinhua/STA Arhiv: Xinhua/STA

Francija, Cannes.
Ameriška igralka Jessica Chastain.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv: Xinhua/STA

"Jessica je ustvarila močne in navdihujoče ženske vloge, od filmov, ki so bili prikazani na filmskem festivalu v Torontu, kot so Dolg, Zaklonišče, Marsovec, Škrlatni vrh in Velika igra, do prihajajočega filma The Eyes Of Tammy Faye. Je ena najbolj spoštovanih igralk svoje generacije," je povedala izvršna direktorica festivala Joana Vicente. Dodala je, da njena upodobitev Tammy Faye Bakker priča o igralkini izjemni filmski prezenci in talentu.

Igralkin zadnji film, pri katerem je tudi producentka, pripoveduje o izjemnem vzponu in padcu evageličanske pridigarke Tammy Faye Bakker. V 70. in 80. letih minulega stoletja sta Tammy Faye in njen mož Jim Bakker od skromnih začetkov vzpostavila največje svetovno versko radiodifuzijsko omrežje in zgradila park s krščansko tematiko. Vendar so finančne težave, spletke in škandali pripeljali do padca skrbno zgrajenega imperija.

Film The Eyes Of Tammy Faye v ameriške kinematografe prihaja v drugi polovici septembra.

Med dosedanjimi dobitniki Tribute Actor Award festivala v Torontu so Meryl Streep, Joaquin Phoenix, Kate Winslet in Anthony Hopkins, še piše spletni portal.