Slovenija 13.8.2021 14:08

Padla zadnja klapa nadaljevanja televizijske serije Jezero

Ljubljana, 13. avgusta - V Ljubljani so te dni končali s snemanjem nadaljevanja televizijske serije Jezero, ki nastaja v produkciji RTV Slovenija. Šest novih epizod, tokrat pod naslovom Leninov park in Dolina rož, na male zaslone prihaja konec leta. Med seboj povezani mini nadaljevanki s po tremi deli bosta na sporedu ena za drugo.

Epizode so posnete po romanih pisatelja Tadeja Goloba Leninov park (2018) in Dolina rož (2019), ki je bil tudi avtor kriminalke Jezero (2016), so sporočili z RTV Slovenija.

Nadaljevanje televizijske serije bo gledalca tokrat popeljalo v Ljubljano, kjer se višji kriminalistični inšpektor Taras Birsa in njegova ekipa srečujejo s tematikami brezdomstva, neonacizma in tajkunstva, pa tudi z rekreativnim športom, osebnimi krizami in starimi zamerami.

Igralski zasedbi s Sebastianom Cavazzo, Niko Rozman, Matejem Pucem in Gregorjem Čušinom na čelu se bodo v novi sezoni pridružili še Radko Polič, Silva Čušin, Marijana Brecelj, Blaž Dolenc in Nejc Cijan Garlatti v Leninovem parku ter Iva Krajnc Bagola, Saša Tabaković, Primož Vrhovec, Ivo Barišič in Maja Primožič v Dolini rož.

Režija Leninovega parka je pripadla Klemnu Dvorniku, režija Doline rož pa Matevžu Luzarju, pri Jezeru sta bila podpisana oba. Po navedbah RTV Slovenija ima tudi druga sezona približno enak produkcijski okvir kot prejšnja - vsaka epizoda od šestih stane 125.000 evrov.

Kot so spomnili na RTV Slovenija, je bil prvi del serije Jezero, posnete v snežni idili Bohinja, na malih zaslonih prvič predvajan 22. decembra 2019. Nadaljevanko si je ogledalo 265.900 gledalcev, kar predstavlja 25-odstotni delež vseh gledalcev televizije.

Serija je uvrščena tudi v nov tekmovalni program nadaljevank na Sarajevskem filmskem festivalu. Za nagrado je nominirana v štirih kategorijah: za najboljšo dramsko serijo, za najboljšega avtorja serije (Matevž Luzar), za najboljšega igralca (Sebastian Cavazza) in za najboljšo igralko (Nika Rozman).