Svet 28.9.2021 5:00

V Londonu premiera bondiade Ni čas za smrt

London, 28. septembra - Londonska dvorana Royal Albert Hall bo drevi gostila slavnostno premiero novega filma o agentu britanske tajne službe MI6 Jamesu Bondu Ni čas za smrt. Po napovedi se je bodo med drugimi udeležili igralci Daniel Craig, Rami Malek, Lea Seydoux in Naomie Harris ter režiser Cary Joji Fukunaga. Dogodku bodo sledile premiere filma v 57 mestih po svetu.

Rusija. Britanski igralec Daniel Craig. Foto: Itar Tass/STA Arhiv Itar Tass/STA

Rusija.
Britanski igralec Daniel Craig.
Foto: Itar Tass/STA
Arhiv Itar Tass/STA

Premiero nove bondiade, v kateri bo agenta 007 petič in zadnjič upodobil Daniel Craig, so zaradi epidemije covida-19 trikrat prestavili. Drevi pa bo šlo zares. Londonski svečani premieri bodo sledile še številne po vsemu svetu, kot piše na uradni strani filma pa bodo na premiere v Veliki Britaniji in na Irskem kot posebne goste povabili zdravstvene delavce, s čemer bi se jim radi zahvalili za angažma v boju proti epidemiji.

V novi bondiadi v režiji Fukunage se poleg Craiga vračajo igralci Ralph Fiennes, Naomie Harris, Rory Kinnear, Lea Seydoux, Ben Whishaw in Jeffrey Wright, novi obrazi, ki se bodo pojavili v vohunski akciji, pa so Rami Malek, Ana de Armas, Dali Benssalah, David Dencik, Lashana Lynch in Billy Magnussen. Film so snemali na Norveškem, v Italiji in na Jamajki.

V akciji se tajni agent James Bond umakne iz aktivne službe ter uživa mirno življenje na Jamajki. A njegov mir ne traja dolgo, saj ga njegov stari prijatelj Felix Leiter iz CIE prosi za pomoč pri misiji reševanja ugrabljenega znanstvenika, ki pa se pozneje izkaže za veliko bolj zahrbtno, kot je bilo pričakovati. Najboljšega agenta pa vodi na sled skrivnostnega nasprotnika Safina, ki je oborožen z nevarno novo tehnologijo.

Nosilno skladbo za film sta napisala najstniška pop zvezda Billie Eilish in njen brat Finneas O'Connell.

V slovenskih kinematografih bo film po napovedih na ogled od četrtka.