Svet 20.10.2021 11:15

Slovenski pesniki na pariškem sejmu poezije

Pariz, 20. oktobra - Na pobudo direktorice Kulturno-umetniškega centra v Tinqueuxu Mateje Bizjak Petit se bodo danes na otvoritvenem dnevu pariškega sejma poezije Marche de la poesie že deseto leto zapored predstavili tudi slovenski pesniki. Na sejem so bili povabljeni Tone Škrjanec, Gregor Podlogar, Ana Pepelnik in Primož Čučnik, so sporočili s centra.

Ljubljana. Pesnik Gregor Podlogar. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Pesnik Gregor Podlogar.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana. Pesnik Tone Škrjanec. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Pesnik Tone Škrjanec.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Novo mesto, Knjigarna Goga. Pesnik Primož Čučnik. Foto: Rasto Božič/STA Arhiv STA

Novo mesto, Knjigarna Goga.
Pesnik Primož Čučnik.
Foto: Rasto Božič/STA
Arhiv STA

Prevodi poezije Škrjanca, Podlogarja, Ane Pepelnik in Čučnika v francoščino so nastali v sodelovanju prevajalk s francoskimi pesniki, pripravili pa so jih: Nina Medved z Albane Gelle, Maša Jazbec s Pascale Petit, Živa Čebulj s Fabienne Swiatly ter Ksenija Mravlja s Pierrom Solettijem.

Čeprav se bosta sejma udeležila le Škrjanec in Podlogar, bodo francoskemu občinstvu predstavljeni vsi trije avtorji in avtorica. Besedila bo v francoščini prebral francoski pesnik Pierre Soletti.

Predstavitev slovenskih avtorjev, ki se bo začela ob 14. uri, bo pospremila tudi založnica Zdenka Štimac s predstavitvijo dveh projektov, in sicer knjige Pilonovih ugank in zbirke Svetlane Makarovič, ki jo trenutno pripravljajo, še piše v sporočilu za javnost.