Svet 26.10.2021 6:00

Björk spregovorila o prihajajočem studijskem albumu

Reykjavik, 26. oktobra - Islandska glasbenica Björk je razkrila, kaj lahko oboževalci pričakujejo od njenega prihajajočega studijskega albuma. V intervjuju pred spletnim koncertom z Islandskim simfoničnim orkestrom je povedala, da bo njen deseti album "za ljudi, ki imajo klube v svoji dnevni sobi, omejeni na svoj 'božični mehurček'".

Njen naslednji album bo nadaljevanje Utopije iz leta 2017. Medtem ko islandska kantavtorica veliko podrobnosti drži zase, je na svoj edinstven način namignila na svoj zvok. Opisala ga je kot "moškega, ki je udarjal z glavo, nato pa spet sedel in spil še en kozarec rdečega vina, in vsi so doma do desete ure, ko so opravili s plesom in vsem", poroča portal Consequence of Sound.

"Večina skladb, ki sem jih ustvarila, je pri 80 do 90 udarcih na minuto, razlog pa je precej dolgočasen: ko hodim, hodim s to hitrostjo," je povedala 15-kratna nominiranka za grammyja.

Točnega datuma izida ni navedla, je pa francoski center Pompidou-Metz nedavno napovedal, da bo pevka maja prihodnje leto priredila razstavo, ki jo bo predstavila ob izidu novega albuma. Po pisanju portala bi album tako lahko izšel spomladi leta 2022.

V tem in naslednjem mesecu bo Björk izvedla nekaj spletnih nastopov z Islandskim simfoničnim orkestrom, pri katerem je na rezidenci, nato pa se bo odpravila v ZDA, kjer bo konec januarja prihodnje leto s svojo odrsko produkcijo Cornucopia gostovala v Los Angelesu in San Franciscu.

Pripravlja se tudi na nastop v filmu The Northman Roberta Eggersa, kar bo njena prva filmska vloga po Plesalki v temi iz leta 2000, ki je režiserju Larsu von Trierju prinesla zlato palmo in evropsko filmsko nagrado za najboljši film. V zgodovinskem trilerju bodo nastopili še Alexander Skarsgard, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke in Nicole Kidman. Film v kinodvoranah pričakujejo 8. aprila 2022.