Svet 27.10.2021 12:46

Napovedano nadaljevanje znanstvenofantastičnega filma Dune: Peščeni planet

Los Angeles, 27. oktobra - Potem ko je znanstvenofantastični film Dune: Peščeni planet, ki ga je režiral Denis Villeneuve, dosegel velik uspeh na blagajnah kinematografov, je bilo potrjeno snemanje nadaljevanja. "Veselimo se nadaljevanja potovanja," je na Twitterju objavil studio Legendary Entertainment. Nadaljevanje naj bi v kinematografe prišlo oktobra 2023.

Film Dune: Peščeni planet, v katerem so zaigrali Timothee Chalamet, Rebecca Ferguson in Oscar Isaac, je v začetku meseca naletel na odličen sprejem pri kritikih, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Uspeh je beležil tudi na blagajnah kinematografov v Severni Ameriki. Konec tedna je po ocenah v blagajne prinesel 41 milijonov dolarjev, s čimer je za približno deset milijonov dolarjev presegel pričakovanja. Hkrati je bil film dostopen pri ponudniku pretočnih storitev HBO Max družbe Warner Media.

Dune: Peščeni planet je adaptacija znanstvenofantastične klasike Franka Herberta. Zgodba spremlja Paula Atreidesa iz hiše Atreides, sijajnega in nadarjenega mladeniča, rojenega za velike stvari, ki mora odpotovati na najnevarnejši planet v vesolju, da bi zagotovil prihodnost svoji družini in narodu, je vsebina filma povzeta na spletni strani cineplexxa. Film je od 21. oktobra na sporedu slovenskih kinematografov.

Posneti film po tej zgodbi so bile njegove sanje. "To je šele začetek," je v torek po pisanju dpa povedal režiser Villeneuve, ko je govoril o napovedanem nadaljevanju. Skladatelj Hans Zimmer, ki je prispeval glasbo za film, pa se je na Twitterju pošalil: "Hvala bogu, da mi je ostalo še nekaj glasbe."