Svet 12.11.2021 5:00

Diana Ross bo nastopila kot legenda Glastonburyja 2022

London, 12. novembra - Legenda soula Diana Ross je potrdila, da bo leta 2022 nastopila na priljubljenem britanskem festivalu na prostem Glastonbury. Na odru Pyramid bo zapela uspešnice, kot sta denimo Baby Love in Upside Down, je poročal britanski BBC. Na festivalski oder bi morala stopiti že na izdaji leta 2020, a je bil dogodek zaradi pandemije odpovedan.

ZDA, Detroit. Legendarna ameriška pevka Diana Ross. Foto: Twitter račun pevke

ZDA, Detroit.
Legendarna ameriška pevka Diana Ross.
Foto: Twitter račun pevke

Diana Ross bo na glavnem odru Glastonburyja 2022 kot ena od t.i. legend nastopila 26. junija. Po pisanju BBC nedeljski termin tradicionalno pritegne največjo množico obiskovalcev. Nastop Dolly Parton je denimo leta 2014 pritegnil najštevilčnejše občinstvo v festivalski zgodovini, nastop Kylie Minogue leta 2019 pa je bil najbolj gledan nastop na Glastonburyju v zgodovini, saj si ga je preko prenosa BBC ogledalo 3,9 milijona gledalcev.

Med drugimi izvajalci, ki so si prislužili naziv festivalske legende, so bili tudi Lionel Richie, Shirley Bassey, Kenny Rogers in Barry Gibb.

Diana Ross je ob tem izrazila navdušenje in hvaležnost, da bo prihodnje leto končno nastopila na Glastonburyju. Soorganizatorka festivala Emily Eavis pa je izjavila: "Bili smo navdušeni, da smo za Glastonbury 2020 rezervirali takšno legendo, in veseli nas, da je tudi prva, ki je ponovno potrdila nastop za naslednje leto." Znano je tudi, da bo na prihodnji izdaji nastopila pop zvezdnica Billie Eilish.

Diana Ross (77) je kariero začela pri založbi Motown v 60. letih minulega stoletja, zaslovela pa je s skupino The Supremes in z uspešnicami, kot so Baby Love, Stop! In The Name Of Love in You Keep Me Hanging On. Na samostojno ustvarjalno pot se je podala leta 1970, nato pa je na britanskih lestvicah nanizala več kot 50 uspešnic, med drugim Upside Down, Endless Love in Chain Reaction.

Minuli teden je pevka izdala svoj prvi album po letu 1999. Naslovljen je Thank You, v celoti pa ga je posnela v domačem studiu v času pandemije. Pred nastopom na Glastonburyju je pevka napovedala tudi turnejo po Združenem kraljestvu, še piše BBC.