Svet 14.11.2021 5:00

V Birminghamu odkrili doslej neznano pesem Georga Harrisona in Ringa Starra

Birmingham, 14. novembra - V Birminghamu so na podstrešju odkrili doslej neznano pesem, ki sta jo posnela člana zasedbe The Beatles - leta 2001 preminuli George Harrison in Ringo Starr. Pesem z naslovom Radge Shaam je napisal novinar Suresh Joshi, ki je Beatlese seznanil z indijskim učiteljem joge Maharishijem Maheshom Yogijem, so zapisali v muzeju Beatlov v Liverpoolu.

Kolumbija, Bogota. Nekdanji bobnar britanske zasedbe The Beatles Ringo Starr (Richard Starkey). Foto: Xinhua/STA Arhiv STA

Kolumbija, Bogota.
Nekdanji bobnar britanske zasedbe The Beatles Ringo Starr (Richard Starkey).
Foto: Xinhua/STA
Arhiv STA

Pesem je po pisanju spletnega portala guitar.com na Joshijevem podstrešju v času zaustavitve javnega življenja odkril prijatelj, ki je prišel preveriti, če je z njim vse vredu.

Skupina se je v poznih 60. letih minulega stoletja nekaj časa navdihovala pri omenjenem guruju, člani so tudi odpotovali za nekaj časa k njemu v Indijo. Posnetek, na katerem igrata Harrison na kitari in Starr na bobnih, je bil objavljen v sredo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Joshi je za BBC tudi povedal, da pesem "govori o tem, da smo vsi eno in da je svet kot ostriga". "To je nekaj, česar smo se vsi zavedali med pandemijo," je dodal.