Slovenija 5.12.2021 11:00

V galeriji ZDSLU odprt sedmi Zimski salon

Ljubljana, 5. decembra - V galeriji Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov (ZDSLU) v Ljubljani so postavili 7. prodajni Zimski salon. Na njem sodeluje 79 umetnikov, članov zveze, za razliko od lanskega leta pa so dela poleg spletne razstave razstavljena tudi v fizični obliki. Salon bo odprt do 15. januarja, so sporočili iz ZDSLU.

Ljubljana, ZDSLU. ZDSLU - Zveza Društev Slovenskih Likovnih umetnikov. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana, ZDSLU.
ZDSLU - Zveza Društev Slovenskih Likovnih umetnikov.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Likovno-vizualni umetniki so tokrat za ogled in prodajo pripravili 180 eksponatov vseh žanrov in različnih tehnik. Na spletu pa so na ogled njihova dela malih formatov.

Kot so zapisali v zvezi, so se zaradi pandemije in koronavirusa pravila in oblike delovanja na področju kulture korenito spremenili. Potrebe po spletni prodaji umetnin so se znatno povečale in digitalizacija je v pomoč promociji in predstavitvi umetnikov ter njihovih del postala nuja.

"Prodaja umetniških predmetov na spletu že dolgo ni nič posebnega, je pa sedaj vsaj delna rešitev, ki širši družbi trenutno ponuja številne priložnosti za predstavitev in prodajo likovno vizualnih umetnin," so še zapisali.

Svoja dela v galeriji in na spletu predstavlja 79 umetnikov.