Svet 23.12.2021 5:00

Berlinski filharmoniki se bodo od leta poslovili tudi z Janine Jansen

Berlin, 23. decembra - Berlinski filharmoniki in njihov dirigent Kiril Petrenko se bodo od starega leta poslovili s tremi koncerti in sporedom, ki bo v znamenju tradicionalne dunajske plesne glasbe. Solistka bo violinistka Janine Jansen, zadnji koncert 31. decembra pa bodo ponudili tudi v digitalni koncertni dvorani, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Koncerte bodo odigrali v veliki dvorani Berlinske filharmonije 29., 30. decembra in 31. decembra. Zadnji bo na voljo na plaftormi Digital Concert Hall, ki je bila priljubljena v času dolgotrajnega zaprtja prizorišč zaradi epidemije koronavirusa.

Koncert si bodo v živo lahko ogledali tudi v kinematografih v večjih nemških in švedskih mestih ter v nekaterih mestih Avstrije, Švice, Nizozemske in Norveške.

Na sporedu bodo uvertura Ericha Wolfganga Korngolda iz scenske glasbe za igro Malo hrupa za nič Williama Shakespeara, skladbe Richarda Straussa, Fritza Kreislerja in Mauricea Ravela ter Koncert za violino in orkester št. 1 v g-molu Maxa Brucha, v katerem bo kot solistka nastopila nizozemska violinistka Janine Jansen.