Svet 25.2.2022 5:00

V Stockholmu odprli Aviciijev muzej

Stockholm, 25. februarja - V Stockholmu bo v soboto za javnost vrata odprl muzej Avicii Experience. Stockholm je rojstno mesto leta 2018 preminulega Aviciija, s pravim imenom Tim Bergling. Glasbenega producenta in didžeja so 20. aprila 2018 našli mrtvega v Muskatu, glavnem mestu Omana.

Švedska, Stockholm. Švedska prestolnica Stockholm. Foto: STA Arhiv STA

Švedska, Stockholm.
Švedska prestolnica Stockholm.
Foto: STA
Arhiv STA

Interaktivni muzej, posvečen Aviciiju, so v četrtek slavnostno odprli Aviciijev oče Karl Bergling ter švedski princ Carl Philip in njegova žena princesa Sofia, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Avicii je sodeloval s številnimi glasbeniki, med drugim Madonno in skupino Coldplay. Med njegovimi najbolj znanimi skladbami so Wake Me Up, Hey Brother in Waiting For Love.

Njegova smrt po ugotovitvah policije ni bila posledica kaznivega dejanja. Iz sporočila, ki ga je posredovala njegova družina, pa je bilo razumeti, da je storil samomor.

Z interaktivnim muzejem Avicii Experience se želijo pokloniti tako umetniku Aviciiju kot Timu Berglingu kot osebi.

Del prihodka bo namenjen po glasbeniku imenovani neprofitni organizaciji, ki se posveča preprečevanju samomorov, povezanih z duševnimi boleznimi. Avicii je storil samomor v starosti 28 let.