Svet 21.3.2022 0:30

V Bologni začetek mednarodnega knjižnega sejma otroške in mladinske literature

Bologna, 21. marca - V Bologni se danes začenja mednarodni knjižni sejem otroške in mladinske literature. Javna agencija za knjigo (Jak) bo na sejmu prisotna z doslej največjo nacionalno stojnico. S samostojno stojnico bosta prisotni Založba Mladinska knjiga in Založba MorfemPlus.

Ljubljana. Knjižni sejem. Foto: Bor Slana/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Knjižni sejem.
Foto: Bor Slana/STA
Arhiv STA

Ob predstavitvi najnovejše knjižne produkcije bodo na stojnico Jaka umeščene štiri delovne postaje slovenskih založnikov - Založbe Malinc, Miš založbe, Založbe Pivec in Sodobnost International. Na ComicCorner bo sodeloval tudi Stripburger - Forum Ljubljana.

Popoldne bodo na novinarski konferenci IBBY razglasili prejemnike IBBY nagrad - Andersenove nagrade, nagrade IBBY Asahi in nagrade IBBY iRead. Za Andersenovo nagrado je Slovenska sekcija IBBY nominirala Damijana Stepančiča in Petra Svetino.

V torek bo v prenosu iz Stockholma razglašen prejemnik spominske nagrade Astrid Lindgren (ALMA). Za nagrado so nominirani štirje slovenski ustvarjalci: Anja Štefan, Ana Zavadlav, Polona Lovšin in Boris A. Novak.

Mednarodni knjižni sejem otroške in mladinske literature v Bologni je že 58 let osrednji dogodek na področju založništva otroške in mladinske literature. Vsako pomlad pritegne več kot 1400 razstavljavcev in približno 30.000 obiskovalcev iz okoli 80 držav.

Častna gostja letošnjega sejma je Šardža iz Združenih arabskih emiratov. Slovenija bo častna gostja bolonjskega knjižnega sejma leta 2024.