Svet 26.3.2022 10:13

Placebo, Fatboy Slim, Sobral in drugi znani glasbeniki na koncertu za Ukrajino

Varšava, 26. marca - Televizijski postaji iz Ukrajine in Poljske bosta v nedeljo pripravili dvourni pretočni koncert s številnimi mednarodno znanimi glasbeniki. Namen je zbrati čim več sredstev za prebivalce Ukrajine. Nastop so med drugim že potrdili Placebo, Fatboy Slim, Salvador Sobral in Imagine Dragons.

Skupaj s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija bo s pesmijo Pustite nam ta svet nastopil tudi Vlado Kreslin. Posnetek koncerta bo Radiotelevizija Slovenija predvajala v nedeljo zvečer ob 20.10 na TV SLO 2.

Sam koncert se bo začel v nedeljo ob 17.30. Prenos v živo bo preko YouTuba. Geslo dobrodelnega koncertnega maratona je Rešimo Ukrajino - Zaustavimo vojno. Zbrani denar bodo namenili ukrajinskemu ministrstvu za socialno politiko. Donacije naj bi namenili za nastanitve ukrajinskih beguncev ter zagotavljanju hrane, oblačil in zdravil zanje, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Moderator koncerta je Poljska, od koder se bodo povezali z izvajalci oziroma bodo predvajali njihov vnaprej posnet prispevek. Poleg znanih glasbenih zvezd naj bi bili del koncerta tudi ukrajinski umetniki, zvezdniki in vplivneži. Prav tako naj bi med koncertom predvajali krajše videoposnetke iz aktualnega vsakdana Ukrajincev in tistih, ki jim pomagajo.

Za udeležence je pomembno ustvariti široko zavest o resničnem življenju ljudi v Ukrajini, so ob tem zapisali organizatorji.

"Skupaj stojimo Ukrajincem ob strani in molimo, da se vse to kmalu konča," je izjavil portugalski pevec Salvador Sobral, ki je leta 2017 v ukrajinski prestolnici Kijev zmagal na tekmovanju za pesem Evrovizije.