Svet 4.4.2022 6:09

Jon Batiste osvojil pet grammyjev, vključno z albumom leta

Las Vegas, 4. aprila - Ameriški glasbenik iz New Orleansa Jon Batiste, ki je zaslovel z nastopi v komični oddaji Stephen Colbert Show, je na sinočnji podelitvi glasbenih nagrad grammy v Las Vegasu osvojil pet nagrad vključno z najbolj prestižno za album leta (We Are). V podelitev se je vključil tudi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

ZDA, Las Vegas. Ameriški glasbenik iz New Orleansa Jon Batiste je na podelitvi glasbenih nagrad grammy v Las Vegasu osvojil pet nagrad vključno z najbolj prestižno za album leta (We Are). Foto: Twitter račun Jona Batiste

ZDA, Las Vegas.
Ameriški glasbenik iz New Orleansa Jon Batiste je na podelitvi glasbenih nagrad grammy v Las Vegasu osvojil pet nagrad vključno z najbolj prestižno za album leta (We Are).
Foto: Twitter račun Jona Batiste

Batiste je dobil še grammyje za najboljši nastop v zvrsti ameriške korenine (Cry) in za najboljšo pesem v isti kategoriji (Cry), za najboljši glasbeni video (Freedom) ter najboljšo glasbo za vizualne medije (Soul) pri čemer si je grammyja razdelil s skladateljem Carlosom Rafaelom Riviero (The Queen's Gambit). Batiste je na podelitev prišel z 11 nominacijami.

Grammyja za posnetek leta je osvojil duet Silk Sonic, ki ga tvorita Bruno Mars in rap glasbenik Anderson .Paak (Leave The Door Open). S to naslovno pesmijo plošče pa sta osvojila tudi grammyja za pesem leta.

Silk Sonic je osvojil vse štiri grammyje za katere je bil nominiran. Poleg omenjenih še za najboljši R&B nastop, kjer si je grammyja razdelil z Jazmine Sullivan (Pick Up Your Feelings) ter za najboljšo R&B pesem.

Olivia Rodrigo je osvojila tri grammyje vključno z nagrado za najboljšega novega umetnika. Osvojila je tudi grammyja za najboljši samostojen pop nastop in najboljši pop vokalni album (Sour).