Slovenija 10.4.2022 6:00

V Stožicah Hans Zimmer z ansamblom in orkestrom

Ljubljana, 10. aprila - V dvorani Stožice bo nocoj nastopil nemški avtor filmske glasbe Hans Zimmer. Glasbo je prispeval k številnim uspešnicam, kot so Gladiator, Tanka rdeča črta, Thelma in Louise ali Poslednji samuraj. V Ljubljani bo gostoval v okviru turneje Hans Zimmer Live, na kateri z lastnim ansamblom ter orkestrom in zborom do konca aprila potuje po Evropi.

ZDA, Los Angeles. Nemški skladatelj filmske glasbe Hans Zimmer. Foto: Xinhua/STA

ZDA, Los Angeles.
Nemški skladatelj filmske glasbe Hans Zimmer.
Foto: Xinhua/STA

Kot so zapisali organizatorji koncerta, se je Hans Zimmer Live zapisal med najbolj inovativne in scensko prepričljive koncertne formate v zadnjih letih, z več kot stotimi izvedbami v največjih svetovnih arenah, ki so pritegnile več kot milijon obiskovalcev.

S številčno ekipo se je na prvo obsežno koncertno dvoransko produkcijo po začetku pandemije pripravljal 15 mesecev, v njej pa po podatkih uradne strani izvaja največje uspešnice v novih aranžmajih in tudi novosti skupaj z devetnajstčlanskim ansamblom in orkestrom, ki vključuje 300 različnih instrumentov.

Zimmer je zvočno podpisal več kot 150 filmov, med njimi tudi filme Bolje ne bo nikoli, Rain Man, Temni vitez, Izvor, Sestreljeni črni jastreb, Vdove, Dunkirk in tri dele Piratov s Karibov. Ustvaril je tudi glasbo za najnovejšo animirano različico filma Levji kralj iz leta 2019, med njegovimi zadnjimi projekti pa so Čudežna ženska 1984, Dune: Peščeni planet, najnovejši film z Jamesom Bondom Ni časa za smrt ter filma Spuži Kvadratnik: Spužva na begu in Top Gun: Maverick.

Za Levjega kralja in Dune: Peščeni planet je dobil oskarja za najboljšo izvirno glasbo, nagrajen pa je bil tudi z dvema zlatima globusoma, štirimi grammyji, ameriško glasbeno nagrado in gledališko nagrado tony.