Svet 25.4.2022 6:00

Florian Henckel von Donnersmarck bo posnel psihološki triler

Los Angeles, 25. aprila - Nemški režiser Florian Henckel von Donnersmarck, ki je za film Življenje drugih leta 2007 prejel oskarja za najboljši tujejezični film, bo posnel psihološki triler Vent. Projekt mu je naročila ameriška produkcijska družba Alcon Entertainment.

Triler po scenariju Stevena Karczynskega bo zasledoval mladega, paranoičnega moškega, ki verjame, da trka skozi zračnik v svoji stanovanjski stavbi, da bi slišal sporočilo žrtve ugrabitve. O igralski zasedbi ali začetku snemanja zaenkrat ni še ničesar znanega, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Donnersmarck je leta 2007 povzročil senzacijo s svojim celovečernim prvencem Življenje drugih. Z dramo o zloglasni obveščevalni policiji Stasi je prejel oskarja za najboljši film, ki ni v angleškem jeziku. Film se dogaja v vzhodnem Berlinu leta 1984 okrog komisarja Stasija, ki dobi nalogo, da zasleduje znanega gledališčnika.

Leta 2010 je režiser predstavil triler Turist z Angelino Jolie in Johnnyjem Deppom, leta 2018 pa je sledil film Werk ohne Autor s Tomom Schillingom v glavni vlogi. Navdih zanj je našel v življenju nemškega umetnika Gerharda Richterja.