Slovenija 1.5.2022 8:00

Na TV Slovenija nocoj nova nadaljevanka Trigrad

Ljubljana, 1. maja - Na prvem programu Televizije Slovenija bo nocoj ob 20. uri na ogled prvi del nove dramske nadaljevanke Trigrad. Osem 50-minutnih epizod skrivnostne drame z elementi trilerja je režirala Sonja Prosenc. V glavnih vlogah nastopajo Marko Mandić, Katarina Stegnar, Suzana Krevh in drugi, so sporočili iz RTV Slovenija.

Sonja Prosenc je za STA povedala, da televizijska nadaljevanka govori o fiktivni vasi Trigrad, kjer se dogajajo na nek način čudne stvari. Glavnega protagonista Črta, ki se vrne v Trigrad, odročno vas v Julijskih Alpah, igra Marko Mandić. Najnovejša televizijska nadaljevanka na TV Slovenije se sicer odmika od dominantnega žanra kriminalke.

Nadaljevanka Trigrad predstavlja za uredništvo igranih oddaj Televizije Slovenija nadaljevanje uspešne produkcije kakovostnih dramskih serij ter s tem uresničevanje poslanstva javnega medijskega servisa. Gre za mednarodni trend ustvarjanja kakovostne televizijske produkcije, ki so ga v preteklosti utrle že nadaljevanke Jezero, Leninov park in Dolina rož, so ob tem sporočili iz RTV Slovenija.

Nadaljevanko Trigrad je za uredništvo igranih oddaj Televizije Slovenija posnela produkcijska hiša Sever & Sever.