Slovenija 20.5.2022 8:00

Big Foot Mama na glas z uspešnicami ob 30-letnici v Stožicah

Ljubljana, 20. maja - Skupina Big Foot Mama je razprodala ljubljanske Stožice, kjer bo danes proslavila 30-letnico delovanja. Oboževalcem so za koncert, ki je bil napovedan oktobra lani, pripravili največje uspešnice z vseh dosedanjih plošč. Povabili so tudi skrite goste, ki bodo po napovedih člana zasedbe Alena Steržaja popestrili nastop na zelo unikaten način.

Ljubljana. Skupina Big Foot Mama. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Skupina Big Foot Mama.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Koncert bo pregled 30-letne kariere, na njem pa bodo izvedli vrhunce z osmih studijskih plošč, s katerimi so obogatili slovenski rock and roll s pesmimi, kot so Nisem več s tabo, Črn tulipan, Led s severa, Vrn' se k' men, Mal premal, Slab spomin in Sanja se ti ne.

Za razliko od 25-letnice bo tokratno praznovanje "nekoliko bolj rockersko", je za STA povedal basist in avtor številnih pesmi Steržaj. Kot je dodal, so zelo mirni in brez napetosti, kot je ponavadi pred velikimi koncerti, "ne samo zato, ker je koncert že razprodan, ampak zato, ker vedo, da morajo samo dobro odigrati".

Koncert ob obletnici so želeli izvesti decembra 2020, a jim je načrte prekrižala epidemija. Zaradi nje so prestavili tudi uradno napovedani datum oktobra lani. So pa pesmi preoblekli v akustično različico in jih z velikim odzivom predstavili v radijski oddaji Izštekani.

Skupino sestavljajo še pevec Grega Skočir, kitarist Zoran Čalić, bobnar Jože Habula in kitarist Daniel Gregorič, po 30. obletnici, ki je sicer uradno minila leta 2020, pa svoje zgodbe še ne nameravajo zaključiti. "To je naše življenje in naših življenj se ne da spreminjati," je povedal Steržaj.

Epidemija je bila tudi čas za ustvarjanje, vendar se jim z novo ploščo po njegovih besedah nikamor ne mudi. "Delali jo bomo takrat, ko bomo začutili, ko bomo imeli koncentracijo, ker zdaj se vse vrti okrog Stožic. Gotovo bomo naredili še eno ploščo, ampak si bomo res vzeli čas," je napovedal.

Po Ljubljani bo Big Foot Mama opravila poletno turnejo. Kot je napovedala na spletni strani, jo bo vodila tudi na festivala Gora Rocka in Kolpa Music Fest.