Slovenija 11.6.2022 12:00

Vse nared za letošnje Melodije morja in sonca

Portorož, 11. junija - Organizatorji Melodij morja in sonca so v tem tednu predstavili vrstni red nastopajočih na festivalu, ki bo potekal 9. julija. Prva bosta nastopila Anika Horvat in Tinkara Kovač s skladbo Do roba in še čez. Letošnji festival prinaša tudi novosti glede načina glasovanja, so sporočili iz Avditorija Portorož.

Portorož. Festival Melodije morja in sonca. Foto: Mitja Volčanšek/STA Arhiv STA

Portorož.
Festival Melodije morja in sonca.
Foto: Mitja Volčanšek/STA
Arhiv STA

Strokovna žirija bo letos podelila dve nagradi: za najboljšo skladbo v celoti in nagrado Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oziroma avtorja. Če bodo člani strokovne žirije presodili, da so na festivalu posebej izstopajoča besedila ali glasba, lahko podelijo še nagrado za najboljše besedilo in najboljšo glasbo. Sicer pa v glasovanju za Veliko nagrado festivala MMS enakovredno sodelujejo: javnost s telefonskim glasovanjem (prek stacionarnih in prek mobilnih telefonov), občinstvo v Avditoriju (preko individualne QR kode), žirija radijskih postaj ter strokovna žirija.

Predstavitvena večera festivala MMS bosta na Trgu Prekomorskih brigad v Portorožu ter na ploščadi na plaži v Valdoltri. Za obiskovalce brezplačna koncerta sta namenjena druženju in spoznavanju s tekmovalci in festivalskim bendom, katerega vodja je Tomi Purič. Na obeh prizoriščih bo mogoče tudi kupiti vstopnice za ogled festivala v Amfiteatru.

Voditelji letošnjega festivala bodo trije. Lorelli Flego, ki je zvezda stalnica MMS, se bosta na odru pridružila Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač, tudi sama glasbenika in prekaljena radijska voditelja, napovedujejo v Avditoriju Portorož.

V Amfiteatru portoroškega avditorija se bo v tekmovalnem programu zvrstilo 12 skladb. Predsednik strokovne komisije za izbor skladb Andrea F je že ob objavi izbranih tekmovalcev povedal, da sta letos zelo pozitivna dva trenda: rast sodelovanja priznanih in priljubljenih imen slovenske glasbene scene ter vse boljša tehnična dovršenost prijavljenih posnetkov skladb.