Svet 12.6.2022 6:00

Film Kapa v tekmovalnem programu festivala otroških filmov na Poljskem

Varšava, 12. junija - Film Kapa režiserja Slobodana Maksimovića se je uvrstil v tekmovalni program 7. festivala otroškega in mladinskega filma Kinoklub, ki poteka v desetih poljskih mestih. Na festivalu bo predstavljenih še osem celovečernih filmov, osem dokumentarcev ter 50 kratkih filmov. Projekcije so tudi na spletu.

Za tretji Maksimovićev celovečerec, ki je nastal kot slovensko-luksemburško-hrvaško-slovaška koprodukcija, je to prvo tekmovanje, so ga pa letos že prikazali na luksemburškem filmskem festivalu.

Družinska božična avantura pripoveduje zgodbo devetletnega dečka Erika, ki mora zaradi problematičnih staršev živeti v mladinskem domu, in sedemletne Lučke, ki prihaja iz dobro situirane družine. Ker je božič, oba otroka upata, da se jima bodo izpolnile najbolj skrite želje.

Scenarij podpisuje Saša Eržen, direktor fotografije je Sven Pepeonik, producentka pa Ida Weiss iz produkcijske hiše Senca Studio. Ob mladih protagonistih v filmu igrajo tudi Ajda Smrekar, Mojca Fatur, Frano Mašković in Rene Štur, ob njih pa še drugi priznani slovenski igralci in igralke ter raper Klemen Klemen.

Kinoklub je filmski festival za mlade gledalce, ki poteka od 10. do 24. junija v kinematografih in kulturnih centrih v mestih in na podeželju na Poljskem.

Filme v okviru festivalskega natečaja ocenjujejo in nagrajujejo strokovne in otroške žirije, tekmovalne filme pa spremljajo netekmovalne projekcije ter dogodki, kot so pogovori o filmih, delavnice s področja filmskega ustvarjanja ter srečanja z ustvarjalci, so sporočili iz ekipe filma Kapa.