Svet 19.6.2022 5:00

V New Yorku novembra muzej o predstavah z Broadwaya

New York, 19. junija - V New Yorku bodo 15. novembra odprli muzej, posvečen predstavam z Broadwaya. Njegovi snovalci načrtujejo, da bo do takrat končan, saj ga trenutno še gradijo. Muzej v gledališki četrti na Times Squareu bo predstavljal več kot 500 produkcij iz zadnjih 300 let, vključno z uspešnicami, kot sta Rent in Oklahoma!, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

ZDA, New York. Times Square v New Yorku. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

ZDA, New York.
Times Square v New Yorku.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Po pisanju italijanske tiskovne agencije Ansa bodo prostori muzeja urejeni tradicionalno in bodo omogočali potopitveno izkušnjo v številne predstave, kot so poleg omenjenih tudi The Wiz, Ziegfeld Follies in Ain't Misbehavin'.

Ustanova je v sporočilu za javnost zapisala, da se bodo obiskovalci lahko podali na potovanje skozi vizualno zgodovino Broadwaya s posebnim poudarkom na trenutkih, ki so zaznamovali njegovo zgodovino. Razstavni niz bo prikazal kostume, fotografije, video posnetke in odrsko opremo.

Na ogled bo tudi posebna razstava z naslovom The Making of a Broadway Show (Ustvarjanje broadwayske predstave), ki bo počastila vse tiste, ki na odru in za njim sodelujejo pri pripravah predstav. Izkupiček od vstopnic bo po pisanju Anse namenjen organizaciji Broadway Cares/Equity Fights Aids.