Svet 11.7.2022 6:00

Nia DaCosta bo po svojem scenariju režirala film o Heddi Gabler

Los Angeles, 11. julija - Ameriška filmska ustvarjalka Nia DaCosta se bo tokrat lotila filmske priredbe drame oziroma kontroverznega lika Hedde Gabler slovitega norveškega dramatika Henrika Ibsena. Poskrbela bo tako za scenarij kot za režijo filma, ki bo nastal pod okriljem producentske družbe MGM Orion Pictures in studia Plan B, piše filmska revija Variety.

Norveška, Oslo. Kip norveškega dramatika Henrika Johana Ibsena. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Norveška, Oslo.
Kip norveškega dramatika Henrika Johana Ibsena.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Nia DaCosta bo tako predstavila svojo novo različico znamenite drame, ki je premiero doživela leta 1891 v münchenskem Residenztheatru, odtlej pa doživela številne priredbe na odru ter pozneje tudi na platnu. Med najbolj znanimi filmskimi priredbami je film iz leta 1975 Hedda, ki je Glendi Jackson prinesel nominacijo za oskarja za najboljšo igralko, so spomnili pri Variety.

Tokratni film bo spremljal naslovno junakinjo v trenutku, ko mora upravljati hišo, ki je ne želi, v zakonu, v katerem se počuti ujeto, in ko se znova pojavi nekdanji ljubimec, so vsebino filma povzeli pri filmski reviji.

Nia DaCosta je nase opozorila že s svojim prvencem iz leta 2018 Little Woods, v katerem igrata Tessa Thompson in Lily James, še piše Variety.