Svet 17.8.2022 6:00

Režiser Elvisa: Vrača se zanimanje za muzikale

Berlin, 17. avgusta - Avstralski režiser Baz Luhrmann je z biografsko dramo Elvis poskrbel za vrnitev kralja rock'n'rolla v kinematografe. Film je do danes po vsem svetu zaslužil že 261,8 milijona ameriških dolarjev, s čimer je za Bohemian Rhapsody o glasbeniki skupini Queen že postal najdonosnejši biografski film. Sam sicer meni, da je muzikal ponovno na pohodu.

Nemčija, Berlin. Avstralski režiser Baz Luhrmann. Foto: Twitter

Nemčija, Berlin.
Avstralski režiser Baz Luhrmann.
Foto: Twitter

Luhrman se je podpisal tudi pod režijo filmov, kot sta Veliki Gatsby in Moulin Rouge. Kot je še povedal v pogovoru za nemško tiskovno agencijo dpa, ima muzikale rad že od otroštva.

"Ko sem snemal film (Moulin Rouge), se mi je nekako zdelo, da je moja naloga, da vrnem ta žanr na velika platna, čeprav mi je veliko ljudi reklo, da muzikali ne bodo nikoli več priljubljeni. To je šlo celo tako daleč, da v prvih filmskih napovednikih niso prikazali Nicole Kidman, ki s cilindrom na glavi poje," je povedal 59-letni filmski ustvarjalec.

Danes se zanimanje za muzikal na veselje Luhrmanna vrača. "Moulin Rouge se je v kinematografih predvajal kmalu po 11. septembru. V težkih časih se ljudje radi zberejo, da plešejo in pojejo. Tudi zdaj so časi vse prej kot lahki," je še povedal.

Kot je dodal, je sedaj napočil čas, ko se mora "odvaditi" od Elvisa. "Temu pravim svoj metadonski program: ko snemam film, se tako vživim v tisti svet, da se moram potem podati na kakšno pustolovščino, da se ga znebim," je povedal.