Slovenija 9.9.2022 11:20

Janez Bončina - Benč za začetek nove sezone Jazz cluba Ljubljanski grad

Ljubljana, 9. septembra - Na Ljubljanskem gradu se bo danes začela nova sezona koncertov v okviru Jazz cluba. Uvodni koncert, s katerim bodo obeležili peto obletnico odprtja kluba, so zaupali Janezu Bončini - Benču, predskupina bodo Greg Black & The Bad Notion. Koncerti bodo vsak petek do konca aprila 2023, so sporočili z gradu.

Tudi v šesti sezoni kluba se bodo zvrstili nastopi znanih slovenskih in tujih glasbenikov, ki bodo na Ljubljanski grad prinesli zvoke jazza, soula, funka, rocka, bluesa, swinga in hip hopa.

Programski vodja je kitarist Igor Leonardi, ki je za današnje Delo povedal, da se je občinstvo hitro navadilo, da ponujajo program s kakovostnimi izvajalci. Kot klub izbirajo glasbo, ki sodi v klubsko okolje.

V prvem delu sezone bodo gostili veliko popularnih izvajalcev, v spomladanskem delu pa bo več jazzovskih koncertov predvsem mladih glasbenikov. "Tako nekako lovimo ravnovesje med nastopajočimi, ki bodo imeli zagotovo veliko občinstva, in tistimi, ki se šele uveljavljajo," je povedal Leonardi.

V septembru bodo nastopile še skupine Batista Cadillac, Sekou Kouyate Experience in Manouche. Do konca letošnjega leta pa se bodo med drugim zvrstili še WCKD Nation, Prismojeni profesorji bluesa, Maja Keuc, Koala Voice, Uroš Perić, Anika Horvat, Samuel Lucas, Tinkara Kovač in Blaž Mencinger.