Svet 14.10.2022 6:00

Avstrijska gledališka nagrada stella za koroško Slovenko Miro Stadler

Dunaj, 14. oktobra - Režiserka, koroška Slovenka Mira Stadler je nedavno na Dunaju prejela stello za najboljšo predstavo za mladino. Stelle v Avstriji podeljujejo od leta 2007 za izjemne dosežke na področju mladinskega gledališča.

Mira Stadler je stello prejela za v Studiu dunajskega Burgtheatra uprizorjeno predstavo o mobingu z naslovom Mädchen wie die. Predstava kritizira tako digitalni kot tudi analogni mobing s strani vrstnic.

S predstavo, ki je namenjena gledalkam in gledalcem, starejšim od 13 let, je 30-letna režiserka prepričala žirijo Avstrijskega združenja za mladini namenjeno upodabljajočo umetnost (ASSITEJ), na spletni strani poroča tednik koroških Slovencev Novice.

Studio dunajskega Burgtheatra je letos prejel tudi stello za izjemno produkcijo za mladino in sicer za predstavo Ich, Ikarus.

Stella je prva avstrijska nagrada za izjemne dosežke na področju mladinskega gledališča. Štiričlanska žirija si je lani ogledala okoli 110 predstav iz vse Avstrije in nominirala skupaj 23 predstav iz 18 različnih avstrijskih gledaliških skupin oziroma hiš in festivalov, je poročala avstrijska tiskovna agencija APA.

Mira Stadler se te dni predstavlja z novo predstavo z naslovom Tatsächlich Liebe v produkciji Theater KuKuKK. Predstava, ki je premiero doživela v sredo, je danes in v soboto na ogled v celovškem gledališču Kammerlichspiele. Ponovitve so napovedane od 20. do 22. oktobra.