Slovenija 17.10.2022 9:33

Nagrado za naj novo skladbo po izboru poslušalcev podelili Emkeju

Maribor, 17. oktobra - Zmagovalec sobotnega drugega izbora projekta najboljše nove slovenske skladbe v sklopu projekte regionalnega RTV centra Maribor Frišno - Dan nove slovenske glasbe, je Emkej s pesmijo Ljujezen, za katero je glasovalo največ poslušalcev. Nagrado strokovne komisije za najboljšo izvedbo pesmi je prejela Neisha za skladbo Lajf je tvoj.

Glasbeni uredniki Radia Maribor, Radia Si in Televizije Maribor so tudi letos izbrali deset skladb, ki so v zadnjem letu na poslušalce naredile najboljši vtis in so se potegovale za naziv najboljše nove slovenske skladbe. Na sobotni prireditvi v mariborskem gledališču so pesmi predstavili v sveži glasbeni preobleki Big banda RTV Slovenija.

Poslušalci so lahko za naj novo slovensko skladbo glasovali na spletnih straneh Radia Maribor in Radia Si. Kot je povedal urednik glasbenega uredništva Radia Maribor Gregor Stermecki, s projektom ne iščejo novih skladb, saj te izberejo skrbna ušesa glasbenih urednikov.

Letos je bil na voljo raznolik izbor popglasbe, rapa, soula, saj so se na prireditvi predstavili Jaša Šaban, Čedahuči, Fed Horses, Žan Hauptman, Emkej, Neisha, Anja Hrastovšek, Hamo & Tribute to love, Mi2 in Saša Lešnjek. Letošnji dirigent je bil Tadej Tomšič, aranžmajev pa so se ob njem lotili še Matjaž Mikuletič, Primož Grašič in Lojze Krajnčan. Prireditev je povezoval igralec Jure Ivanušič.

Na lanskem prvem tovrstnem dogodku je nagrado za najboljšo novo slovensko skladbo zadnjega leta po izboru poslušalcev prejela skupina Joker Out, nagrado za najboljšo izvedbo priredbe po mnenju strokovne komisije radijskih uredništev Radia Slovenija pa mariborska skupina Alo!Stari.