Svet 21.10.2022 12:07

Frankfurtski knjižni sejem odprl vrata tudi za laične bralce

Frankfurt, 21. oktobra - Frankfurtski knjižni sejem je za razliko od prejšnjih let že davi odprl vrata za laične bralce. V preteklosti so se lahko ti med knjige na sejmu potopili šele ob sobotah, zadnja leta v petek popoldan. Tudi založniki lahko za razliko od nekoč po poročanju nemške tiskovne agencije dpa na sejmu knjige tudi prodajajo.

Nemčija, Frankfurt. Frankfurtski knjižni sejem. Foto: Holger Menzel/Javna agencija za knjigo Arhiv STA

Nemčija, Frankfurt.
Frankfurtski knjižni sejem.
Foto: Holger Menzel/Javna agencija za knjigo
Arhiv STA

Na največjem knjižnem sejmu na svetu se letos predstavlja okoli 4000 razstavljavcev iz 95 držav.

Za danes so na programu med drugi branja in pogovori z avtorji, med drugim z britanskim zgodovinarjem, avtorjem biografije o Hitlerju Ianom Kershawom. Svojo novo knjigo, ki jo je napisala z babico, bo predstavila tudi nemška podnebna aktivistka Luisa Neubauer. Slednja bo danes gostja na podnebni razpravi na slovenski stojnici, na kateri bo sodelovala tudi slovenska pisateljica Nataša Kramberger.

Slovenska knjižna produkcija se letos predstavlja na stojnici s šestimi delovnimi postajami slovenskih založnikov, kjer se predstavljajo založbe Malinc, Miš, Pivec, Sodobnost International, Goga in Sanje. S samostojno stojnico so prisotne Mladinska knjiga, Sodobnost International in Beletrina.

Nocoj bo na Frankfurtskem knjižnem sejmu tudi glasbeni nastop ukrajinskega avtorja in glasbenika Sergija Žadana, ki bo v nedeljo prejel letošnjo nagrado nemških založnikov za mir.

Letošnja častna gostja sejma je Španija, ki bo v nedeljo, zadnji sejemski dan, ta naslov uradno predala Sloveniji. Ta se bo kot častna gostja sejma prihodnje leto predstavila s sloganom Satovje besed.