Svet 24.2.2023 9:22

Po Smithovi klofuti na oskarjih vzpostavili krizno ekipo, nastopila bo tudi Rihanna

Los Angeles, 24. februarja - Potem ko je lansko podelitev oskarjev presenetil incident s klofuto, so organizatorji za letošnjo slovesnost sestavili krizno ekipo. "Imamo celotno krizno ekipo, česar še nikoli nismo imeli, in veliko scenarijev," je za revijo Time povedal izvršni direktor oskarjevske akademije Bill Kramer.

ZDA, Los Angeles. Filmska nagrada oskar. Foto: Xinhua/STA Arhiv STA

ZDA, Los Angeles.
Filmska nagrada oskar.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv STA

"Pretresli smo več scenarijev, zato upamo, da smo pripravljeni na vse, česar zdaj ne moremo predvideti, a če se zgodi, smo pripravljeni," je dodal po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.

Na lanski prireditvi je igralec Will Smith na odru udaril komika Chrisa Rocka, ki se je pošalil na račun njegove žene Jade Pinkett. Smith se je pozneje opravičil, vendar so mu deset let prepovedali sodelovati na dogodkih Ameriške filmske akademije, vključno s podelitvijo oskarjev.

Letošnja podelitev oskarjev bo 12. marca v gledališču Dolby v Los Angelesu. Vodil jo bo komik Jimmy Kimmel, na slovesnosti pa bo nastopila tudi pop zvezdnica Rihanna.

Pevka, rojena na Barbadosu, bo na podelitvi najpomembnejših filmskih nagrad v Hollywoodu izvedla pesem Lift Me Up, ki je nominirana za oskarja za najboljšo izvirno pesem. Uporabljena je bila v filmu Črni panter 2.