Slovenija 14.3.2023 11:58

Ljubljanski Kolosej z današnjim dnem zapira svoja vrata

Ljubljana, 14. marca - Ljubljanski Kolosej z današnjim dnem zapira svoja vrata, so sporočili na družbenih omrežjih in svoji spletni strani. Kolosej je v ljubljanskem trgovskem središču BTC deloval 22 let.

Ljubljana. Ljubljanski kino Kolosej je z današnjim dnem zaprl svoja vrata. Po sanacij ter preureditvi bo zaživel pod novim imenom Odiseja, ponudbo kompleksa pa bodo poživili z dodatnimi zanimivimi vsebinami. Foto: družba Boscarol

Ljubljana.
Ljubljanski kino Kolosej je z današnjim dnem zaprl svoja vrata. Po sanacij ter preureditvi bo zaživel pod novim imenom Odiseja, ponudbo kompleksa pa bodo poživili z dodatnimi zanimivimi vsebinami.
Foto: družba Boscarol

Ljubljana. Ljubljanski Kolosej. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Ljubljanski Kolosej.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Stavbo je septembra lani na dražbi kupil primorski poslovnež Ivo Boscarol. Kot so tedaj poročale Finance, je prisotnim na dražbi povedal, da bo dal vse od sebe, da spiše novo pozitivno zgodbo. Poleg kino dejavnosti bi rad vzpostavil družabno-poslovni center, v katerem bi potekali različni zabavni dogodki.

Kot je v sporočilu za javnost potrdil Boscarol, direktor istoimenskega podjetja, ki je po uspešni dražbi in pravnomočnosti prodajne pogodbe ter sklepa o izročitvi nepremičnine prevzelo ljubljanski kompleks Kolosej od stečajnega upravitelja, se Kolosej zaradi preurejanja za nekaj časa zapira.

Obenem se, kot je poudaril, poslavlja tudi dosedanje ime. Kompleks, katerega vsebine bodo predstavili predvidoma jeseni, bo zaživel pod novim imenom Odiseja. Jeseni bodo objavljene tudi informacije glede začetka obratovanja, je še zapisal Boscarol.

Kolosej je bil naprodaj iz stečaja podjetja Kolosej kinematografi, ki ga je lastniško obvladoval Sergej Racman.